Miten saan SSL-sertifikaatin sivustolleni?

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL-sertifikaatti (Secure Sockets Layer) on salausprotokolla, joka kehitettiin verkkosivujen suojaamiseen. Sittemmin vuonna 1999 termi SSL on korvattu TLS (Transport Layer Security), mutta puhekielessä edelleen tunnettuna on SSL. Sertifikaatti kehitettiin suojaamaan yhteys käyttäjän ja verkkoselaimen välillä. Suojauksella tarkoitetaan sitä, ettei ulkopuolinen taho pääse tarkkailemaan verkkoliikenteessä tapahtuvaa asiointia ja arkaluonteisen sisällön tuottamista, kuten luottokorttitietojen käyttämistä tai kotisivuille kirjautumista. Verkkoliikenteessä tapahtuvan asioinnin salattu yhteys näkyy osoitekentässä https:// ja suojaamaton yhteys http://.

Kuka myöntää SSL-sertifikaatteja?

On useita yrityksiä, jotka myyvät ja auttavat asentamaan erilaisia SSL-sertifikaatteja. Joissain tapauksissa sertifikaatti on ilmainen, mutta tällöin on syytä tarkistaa onko riittävyys tarpeeksi kattava käyttäjän tarpeisiin. SSL-sertifikaatin hankkimiseen liittyy hakuprosessi, johon sisältyy tiedon kerääminen hakijasta ja verkkosivuista, joiden perusteella kansainvälinen varmentaja CA (Certificate Authority) myöntää sertifikaatin.

Miksi SSL-serifikaattia tarvitaan?

Verkkoselaimia käytettäessä, käyttäjä saa tiedon nettisivujen turvallisuudesta, onko sivu SSL-sertifikaatilla suojattu vai suojaamaton. Verkkoselaimista maailman suosituimmaksi nousseen Google Chromen ilmoitukset suojauksen puuttumisesta on kehitetty tarkoiksi vuonna 2018. SSL-sertifikaatilla suojattuja sivustoja suositaan yhä enemmän, näin ollen myös googlen hakutulokset sisältyvät yhä useammin suojattuihin sivustoihin. Nettisivujen suojauksen tärkeyttä korostaa EU-tietosuoja-asetus GDPR, joka vahvistaa henkilötietojen suojaamista. Tällöin henkilötietojen kerääminen mm. viestilomakkeella on laitonta ilman SSL-suojausta.

SSL-sertifikaatteja on monenlaisia, salausvarmenteeltaan kaikki ovat samantasoisia. Meidän kautta hankittujen nettisivujen suojauksesta voit olla varma: SSL-sertifikaatti on asennettuna sivustollesi ja toimii.

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

Kommentointi ei ole käytössä.