fbpx
Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Google Ads-tilien käyttöoikeuden jakaminen

Google Ads - Käyttöoikeuksien jakaminen

Google Ads on digimarkkinointiohjelma, jonka avulla voi tehdä digimainoksia ja tavoittaa uusia asiakkaita Googlen kautta. 

Google Ads-tili

Google Ads-tilin luomiseen tarvitaan oma henkilökohtainen Google-tili, tällainen tili on esimerkiksi Gmail.

Yrityksen mainostaminen Googlessa on tehokasta, sillä hakukoneena Google on suosituimpia suomessa. Googleen tehtävät mainokset voidaan hakukoneoptimoida tehokkaasti, mainoksiin voi käyttää haluamansa budjetin ja mainosten tehokkuutta sekä toimivuutta voidaan tarkastella. Google-mainontaan tarvitaan siis Google Ads-tili.

Käyttöoikeuksien jakaminen

Google Ads-tilin käyttöoikeudet voidaan jakaan useammalle eri henkilölle ja henkilöille voidaan asettaa tietyt oikeudet ja resurssit tilin käyttöön. Tällöin myös henkilöille, joille jaetaan käyttöoikeudet, on oltava Google-tili.

Näin jaetaan Google Ads-tilin käyttöoikeudet

Omalle Google ads-tilille kirjauduttua, valitaan sivuston yläpalkista työkalukuvake, jolloin Asetukset-valikosta klikataan auki Käyttöoikeudet ja turvallisuus

Klikkaamalla (plus) +, käyttöoikeudet jaettavalle henkilölle määritellään käyttöoikeustaso ja lisätään henkilön sähköpostiosoite,lopuksi lähetetään kutsu.

google ads käyttöoikeudet

Google Ads-tilin käyttöoikeustasot

Ylläpitäjä, Normaali, Vain lukuoikeudet, Laskutusoikeudet, Vain sähköpostioikeudet.

Google Ads hallinnoijan-tili

Mainostoimiston näkökulmasta Google Ads on merkittävässä osassa omien asiakasyritysten markkinoinnissa ja mainostamisessa. Tällöin mainostoimistolla voi olla  Google Adsin hallinnoijan-tili. Google Adsin hallinnoijan-tilille voidaan lisätä useiden eri yrityksien Google Ads-tilejä, jolloin useamman yrityksen tilejä hallinnoidaan yhdestä paikasta tehokkaasti.

Hallinnoija-tililtä voidaan samanaikaisesti seurata ja vertailla eri yritysten mainoskampanjoita ja mainostilien kehitystä, voidaan hoitaa kuukausilaskutus sekä kerätä raportit samanaikasesti kaikkien mainostilien osalta.

Käyttöoikeuksien jakaminen

Omalle Google Ads hallinnoija-tilille kirjauduttua,valitaan sivuston yläpalkista työkalukuvake, jolloin Asetukset-valikosta klikataan auki Tilin käyttöoikeudet, seuraavaksi klikataan (plus) +.

Vaiheessa Tilit, Hallinnoija voi määritellä tilit, joiden käyttöoikeuksia haluaa jakaa hallinnoimillaan tileillä muille henkilöille.

Käyttöoikeudet jaettavalle henkilölle määritellään käyttöoikeustaso ja lisätään henkilön sähköpostiosoite, lopuksi lähetetään kutsu.

Google Ads hallinnoijan-tilin käyttöoikeustasot

Ylläpitäjä, Normaali, Vain lukuoikeudet, Laskutusoikeuduet, Vain sähköpostioikeudet

(Vain Google Ads hallinnoija-tilin ylläpitäjä voi jakaa Ylläpitäjän oikeudet muille henkilöille)

Lyhyesti miksi Google Adsia kannattaa hyödyntää

Google Ads on kustannustehokasta, mainoksista maksetaan vain silloin, kun niitä klikataan.

Google Ads-tiliä voi hoitaa yrittäjä itse tai ulkoistamalla ammattilaistaholle, jolloin aikaa ja resursseja ei tarvitse käyttää mainontaan, sillä Google Ads kehittyy jatkuvasti jolloin se vaatii jatkuvaa opiskelua ja perehtymistä.

Google Adsin kehittymisen myötä mainonnasta saadaan tehokkaampaa ja tuloksellisempaa, jolloin potentiaalisten asiakkaiden löytäminen on kokoajan helpompaa.

Ota yhteyttä 👌