fbpx
Accelerated mobile pages

Miten AMP Parantaa Nettisivujesi Käyttäjäkokemusta?

Yrityksen Nettisivut On Usein Hyödyllistä Tehdä AMP-teknologiaa hyödyntäen. AMP-teknologia nopeuttaa yrityksesi sivustoja sekä parantaa hakukonesijoituksia.

Accelerated Mobile Pages - AMP

 

AMP on tärkeä osa sivuston nopeusoptimointia.

AMP on googlen kehittämä teknologia jonka tarkoitus on tuoda puhelimelle nopeasti lataavia sivustoja. AMP muokkaa sivuston JS, CSS sekä HTML tiedostoja siten että niiden yhteiskoko yhdellä sivulle ei menisi yli 75KB:n. Google myös hostaa kyseiset sivut omilta palvelimiltaan mahdollisimman nopean latauksen mahdollistamiseksi.

Amp tunnetusti myös vaikuttaa sivun SEO:on eli hakukoneoptimointiin. AMP sivut pääsevät yleensä korkeille sijoituksille hakukoneissa sillä ne lataavat nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä että AMP-sivustot tulevat olemaan hyvinkin suosittuja tulevaisuudessa ja niiden käytöstä tullaan palkitsemaan.

Siksi me Nettirempalla päätettiin myös lisätä AMP omaan osaamispakettiimme. Tarjoamme asiakkaillemme tukea AMP-sivustojen tekemisessä sekä teemme niitä puolestanne.

AMP ei ole tosin vain ilmaista optimointia – Tässä tulevat huonot puolet. Ensinnäkin sivuston design tulee olemaan monta kertaa simppelimpi AMP:n kanssa. Joku saattaisi jopa sanoa että AMP tuo sivustot 2000-luvulle, mutta usein hyödyt kattavat menetykset tässäkin asiassa. Simppeli helpottaa myös sivulla liikkumista ja sisällön voi jättää vain tärkeimpiin asioihin. Toiseksi AMP:ssa ei voi käyttää kovin paljoa JS-koodia. Tämä vaikeuttaa esim lomakkeiden tai ajanvaraussoftien käyttöä ja usein käytettyjen lomakkeiden ulkonäkö on raju.

Kuitenkin lomakkeitakin on mahdollista AMP:ssa käyttää ja tässä on esimerkki, täytä kokeeksi!

Ota yhteyttä 👌