fbpx

Affiliate markkinointi

affiliate markkinointi

Aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä. Haluat jakaa sinun lukijoille, kuulijoille tai katsojille intohimon kohteesi, josta välittyy sinun aito kiinnostus ja innostus. Haluat tarjota seuraajillesi jotain uutta, vaikkapa sisustusvinkkejä, hyvinvointia, viihdettä, leivontareseptejä… 

Mitä se ikinä onkaan, sinulla ei tarvitse olla kaikki langat käsissäsi. Riittää, kun olet oma itsesi.

 

Mihin me tällä nyt pyrimme?

Löydä itsellesi uusia mahdollisuuksia ansaita rahaa sekä näkyvyyttä!

Jos affiliate markkinointi on sinulle uusi käsite, tutustu aluksi kaupalliseen yhteistyöhön ja mikäli tunnistat itsesi kyseisestä aiheesta, olet nyt oikeassa paikassa.

 

Mitä tarkoittaa affiliate markkinointi?

Affiliate markkinoinnissa on kolme osapuolta: affiliate-verkko, mainostaja eli yrityksen verkkosivuston ylläpitäjä ja julkaisija eli sosiaalisen median käyttäjä.

Affiliate markkinointia voidaan kutsua mainostajan ja julkaisijan väliseksi kumppanuusmarkkinoinniksi. Affiliate markkinointi on ennen kaikkea tulospohjaista markkinointia, mainostaja maksaa vain toteutuneista myynneistä tai tavoitteista sekä lisää myyntiä sekä näkyvyyttä verkkosivustollaan.

Julkaisija markkinoi mainostajan tuotteita sosiaalisen median kanavillaan ja hyötyy verkkosivuston myynnistä, kun ylläpitämänsä kanavan kautta kuluttaja löytää mainostajan verkkosivustolle ja tekee toivotun toiminnan, esimerkiksi ostaa tuotteen.

Lyhyesti ilmaistuna, mainostaja korvaa rahallisen osuuden julkaisijalle toteutuneista tavoitteista.

Mikä on affiliate-verkko?

Affiliate-verkko on yritystoimijan luoma sivusto, joka toimii mainostajan ja julkaisijan yhteistyövälittäjänä. Affiliate-verkkoja on useita, joista mainostaja sekä julkaisija voivat valita mieleisensä. Suomessa yksi suosituimmista on pohjoismaiden johtava affiliate-verkko Adservice.

Affiliate-verkossa tapahtuu markkinoinnin seuranta sekä rahallinen korvaus mainostajalta affiliate-verkolle ja julkaisijalle. Käytännössä mainostajan ja julkaisijan ei tarvitse huolehtia affiliate-markkinoinnin kirjanpidollisista tehtävistä.

Mainostajat ja käyttäjät rekisteröityvät affiliate-verkkoon, jolloin

  • mainostaja tarjoaa tuotekampanjat käyttäjien mainostamiseen
  • julkaisija valitsee mieleiset tuotekampanjat
  • mainostaja joko hyväksyy tai hylkää julkaisijan kampanjansa markkinoijaksi
  • julkaisija saatuaan hyväksynnän, linkittää tämä tuotteet sosiaalisen median kanavillaan kuvien ja tekstien kera ja ohjaa seuraajiaan mainostajan verkkosivuille 

Mitä tavoitteita affiliate markkinoinnilla on?

Kun mainostajan verkkosivu tuottaa myyntiä ja menestyy hyvin, affiliate markkinointi on tehokas tapa lisätä myyntilukuja, sillä affiliate-verkosta löytää nopeasti ja helposti potentiaaliset julkaisijat yhteistyöhön.

Mainostajan tavoitteita voivat olla esimerkiksi asiakkaiden hankkiminen verkkosivuille ostamaan tuotteen, ilmoittautumaan tapahtumaan tai tilaamaan uutiskirjeen.

 Julkaisija saa vastineeksi rahallisen korvauksen sekä voi tehokkaasti lisätä vaikuttamista ja näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa.

Heräsikö mielenkiinto? Liity postituslistallemme ja saavuta tavoitteesi!

Ota yhteyttä 👌